menu
person

Методичні рекомендації з викладання предметів у школі

Міністерством освіти і науки надані методичні рекомендації щодо викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році.

Рекомендації розроблені спільно з Національною академією педагогічних наук та Інститутом модернізації змісту освіти і можуть бути використані вчителями у практичній роботі.

У Міністерстві освіти звертають особливу увагу вчителів, що у змісті всіх навчальних програм послідовно впроваджено компетентнісний підхід, який відповідає стратегічному напрямку розвитку освіти в контексті положень Концепції «Нова українська школа» та показано особливості запровадження наскрізних змістовних ліній «Екологічна безпека та сталий розвиток», «Громадянська відповід ... Читати далі »

Переглядів: 194 | Додав: bobrvosv | Дата: 07.17.2019

     Відповідно до Положення про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура») у січні – травні 2019 року відбувся І (обласний) етап Всеукраїнського заочного конкурсу звітів про роботу роїв Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») (молодша та середня вікові групи).

     Участь у обласному конкурсі взяло 46 роїв закладів загальної середньої освіти Чернігівської області, з них – 3 навчальних закладів Бобровицької міської ради.

... Читати далі »

Переглядів: 258 | Додав: bobrvosv | Дата: 06.10.2019

     31 травня 2019 року відбулися місцеві заходи, присвячені відзначенню Міжнародного дня захисту дітей, прекрасного свята радості та надії.
     Саме в дітях продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини й рідний край.

     На центральній площі м. Бобровиця вихованці ЗДО «Веселка» та «Сонечко», пришкільних оздоровчих таборів Бобровицьк ... Читати далі »

Переглядів: 247 | Додав: bobrvosv | Дата: 05.31.2019

Шановні колеги!

Сьогодні, 24 травня, в освітніх закладах лунає останній передзвін дзвоника, що символізує закінчення навчальног ... Читати далі »

Переглядів: 218 | Додав: bobrvosv | Дата: 05.24.2019

16-21 травня 2019 року на базі дитячого табору «Юний турист» (с. Количівка Іванівської об’єднаної територіальної громади Чернігівського району) відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Честь Бобровицької ОТГ на обласних змаганнях захищав рій «Лицарі світла» Бобровицько ліцею в складі: Берегуна Романа, Голенка Владислава, Проценко Анни, Рассахацької Дарини, Сюра Володимира, Мозгового Богдана, Семени Богдана, Луговського Павла, Мороз Валерії, Олійника Івана (кер ... Читати далі »

Переглядів: 246 | Додав: bobrvosv | Дата: 05.22.2019

    17 травня 2019 року на базі Олександрівського ЗЗСО І-ІІ ступенів відбувся семінар-практикум учителів трудового навчання з проблеми: «Модернізація форм і методів викладання трудового навчання в умовах Нової української школи».

   Учасники семінару відвідали відкритий урок у 6 класі з теми «Презентація, самооцінка та оцінювання виробів. Дитяча іграшка» та майстер-клас «Виготовлення дерев’яного виробу (яйця) для писанки» (учитель трудового навчання Соботюк Юрій Іванович).

  & ... Читати далі »

Переглядів: 231 | Додав: bobrvosv | Дата: 05.20.2019

    15 травня 2019 року на базі методичного кабінету відділу освіти відбулася нарада за підсумками об’їзду пришкільних таборів підвідомчої території Бобровицької міської ради на предмет їх готовності до відкриття відпочинкової зміни (28.05.-12.06.2019). Перед керівниками закладів загальної середньої освіти та начальниками пришкільних таборів виступила головний спеціаліст районного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Мусієнко Л. М. з детальним аналізом стану справ по кожному закладу. Особлива увага акцентувалася на подальшому дотриманні норм виробничої санітарії, вжитті необхідних заходів щодо профілактики шлунково-кишкових захворювань.

    Начальник відділу освіти Панасюк Л. В. закликала прис ... Читати далі »

Переглядів: 242 | Додав: bobrvosv | Дата: 05.16.2019

     14 травня 2019 року на стадіоні Бобровицького коледжу відбулися змагання з легкої атлетики серед закладів загальної середньої освіти Бобровиччини, у яких взяли участь 11  закладів  освіти. У загальнокомандному заліку призові місця розподілилися так:

І місце вибороли учні Бобровицького ліцею(І група) та Горбачівського ЗЗСО  І-ІІ ступенів (ІІ група); ІІ місце посіли команди Бобровицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів (І група) та Старобасанської ЗОШ-інтернат І-ІІ ступенів (ІІ група); на третьому місці школярі Кобижчанського ЗЗСО І-ІІІ ступенів (І група) та Старобасанського ЗЗСО  І-ІІ ступенів (ІІ група). Вітаємо переможців!

... Читати далі »

Переглядів: 275 | Додав: bobrvosv | Дата: 05.15.2019

    Відповідно до Указу Президента України від 03 квітня 2019 року № 99 «Про відзначення у 2019 році Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 75-ї річниці вигнання нацистів з України» у нашій державі продовжується традиція відзначення 8 травня Дня пам’яті та примирення, 9 травня – Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Долучилися до вшанування визначних дат педагоги та здобувачі освіти Бобровиччини.

... Читати далі »

Переглядів: 260 | Додав: bobrvosv | Дата: 05.10.2019

25 квітня 2019 року на базі Вороньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар учителів англійської мови з теми «Нестандартний урок як формування соціокультурної компетентності здобувачів освіти».

Учасників семінару привітно зустріла директор закладу Шовкова В.А. та її заступники: Бойко А. І. та Добреля О.Б.

Учасники семінару відвідали урок у восьмому класі. Тема уроку «Віртуальна подорож до Лондона»(учитель Шута І.П.). Педагог удало використала на уроці методи компетентісно орієнтованого підходу до організації навчального п ... Читати далі »

Переглядів: 247 | Додав: bobrvosv | Дата: 05.02.2019

« 1 2 ... 17 18 19 20 21 ... 29 30 »