menu
person

Створено управління Державної служби якості освіти у Чернігівській області

04 вересня 2019 року в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зареєстровано управління Державної служби якості освіти у Чернігівській області.

Новостворена установа забезпечить проведення моніторингу якості освітньої діяльності, інституційного аудиту закладів освіти, сертифікації педагогічних працівників та надаватиме рекомендації закладам освіти щодо організації та функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти.

Начальником управління Служби призначено Тетяну Маханькову. В  освітянській сфері Тетяна Михайлівна  працює з 2000 року. Останні 4 роки очолювала відділ освіти, сім’ї, молоді та спорту Чернігівської районної державної адміністрації.

Переглядів: 194 | Додав: bobrvosv | Дата: 09.11.2019

З метою формування в дітей навичок та вмінь відстоювати й захищати свої права впродовж 02 – 06 вересня 2019 року в закладах загальної середньої освіти Бобровицької міської ради відбулися тематичні уроки «Я маю право!» у межах правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», що діє відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 року № 638-р «Про реалізацію правопросвітницького проекту «Я маю право!».

  ... Читати далі »

Переглядів: 188 | Додав: bobrvosv | Дата: 09.09.2019

Шановні педагоги, дорогі учні!

Щиро вітаю вас з Днем знань та початком нового навчального року!

Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього почина ... Читати далі »

Переглядів: 237 | Додав: bobrvosv | Дата: 09.02.2019

Міністерством освіти надані методичні рекомендації щодо оцінювання навчальних досягнень учнів другого класу. Відповідний документ оприлюднений освітнім відомством.

У рекомендаціях, зокрема, йдеться про те, що оцінювальна діяльність учнів має здійснюватись на засадах компетентнісного, діяльнісного, суб'єкт-суб'єктного підходів  та передбачає партнерську взаємодію вчителя, учнів та їхніх батьків.

Навчальні досягнення учнів других класів мають підлягати формувальному і підсумковому (тематичному та завершальному) оцінюванню.

Оцінювання результатів навчання учнів у других класах здійснюється вербально.

Під час здійснення формувального оцінювання учителям радять не протиставляти дітей один одному. Стимулом розвитку має бути співвідноше ... Читати далі »

Переглядів: 222 | Додав: bobrvosv | Дата: 08.30.2019

На посаду міністра освіти і науки України призначено Ганну Новосад. Відповідне рішення ухвалено новообраним парламентом 29 серпня 2019 року. За новий склад Кабінет Міністрів проголосував 281 народний депутат.

Ганна Новосад працювала у Міністерстві освіти і науки з березня 2014 року на посаді радника міністра.

З листопада до грудня 2017 року очолювала управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН.

У грудні 2017 року була призначена на посаду генерального директора директорату стратегічного планування та європейської інтеграції МОН.

Новий міністр є представником політичної партії «Слуга народу» і була обрана до парламенту за виборчим списком партії під № 50.

Новосад народилась 28 липня 1990 року. У 2007 році закінчила Українськи ... Читати далі »

Переглядів: 220 | Додав: bobrvosv | Дата: 08.30.2019

28 серпня 2019 року відбулася конференція педагогічних працівників освіти Бобровицької міської ради.

На базі Бобровицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1 була організована робота секцій.

Пленарне засідання розпочало свою роботу о 12 годині в районному Будинку культури. З доповіддю «Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти в 2018-2019 навчальному році та пріоритетні завдання розвитку освітньої галузі на 2019-2020 навчальний рік» виступила начальник відділу освіти Людмила Панасюк.

У роботі конференції взяли участь голова Бобровицької міської ради Тетяна Ковчежнюк та голова районної ради Володимир Ляховенко.

... Читати далі »

Переглядів: 234 | Додав: bobrvosv | Дата: 08.30.2019

У Міністерстві освіти рекомендують школам присвятити перші уроки у День знань ціннісним орієнтирам сучасної української школи. Про це йдеться у відповідному листі освітнього відомства.

У міністерстві пропонують закладам освіти у 2019/20 навчальному році самостійно визначити конкретні теми уроків з урахуванням вікових особливостей учнів.

Разом з тим, у відомстві зазначають, що окремі з запропонованих тем будуть доречними для проведення першого уроку.

Також у відомстві наголосили при проведенні першого уроку у навчальному році, слід уникнути формалізму й заорганізованості, дати можливість дітям висловити свою думку, поділитися своїм внутрішнім світом.

Для дітей 1-4-х класів рекомендовані наступні теми першого уроку

Переглядів: 226 | Додав: bobrvosv | Дата: 08.29.2019

З вересня 2019 року батьки школярів зможуть скористатися всіма видами індивідуальної форми навчання сімейною (домашньоюосвітоюекстернатом або педагогічним патронажемУ Міністерстві освіти зазначаютьщо зазначені форми навчання передбачають гнучкіший спосіб навчання та дозволяють створити індивідуальну освітню траєкторію під потреби кожної окремої дитини.

Зміни до Положенняяке регулюватиме кожну з цих формбули затверджені наказом МОН та набрали чинності 20 серпня.

За словами міністра освіти і науки Лілії Гриневич, одним із важливих принципів Нової української школи є дитиноцентризм і орієнтація на потреби кожного окремого учня.

... Читати далі »

Переглядів: 207 | Додав: bobrvosv | Дата: 08.29.2019

Шановні колеги!

Вітаю вас з Днем Незалежності України!

 

Бажа ... Читати далі »

Переглядів: 212 | Додав: bobrvosv | Дата: 08.23.2019

22 серпня 2019 року на базі Бобровицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1 відбулося засідання колегії відділу освіти ... Читати далі »

Переглядів: 234 | Додав: bobrvosv | Дата: 08.22.2019

« 1 2 ... 15 16 17 18 19 ... 29 30 »