menu
person

       27 березня 2019 року у методичному кабінеті відбулася нарада керівників закладів загальної середньої освіти.

     Головний спеціаліст відділу освіти Мартишевська В.Г. ознайомила директорів освітніх закладів з алгоритмом щодо порядку організованого закінчення 2018-2019 навчального року та проведення державної підсумкової атестації здобувачів початкової, базової середньої та повної загальної середньої освіти.

... Читати далі »

Переглядів: 273 | Додав: bobrvosv | Дата: 03.30.2019

       21 березня 2019 року на базі Кобижчанського ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбувся місцевий семінар учителів початкових класів та вихователів ГПД з теми: «Системно-діяльнісний підхід як філософія освіти початкової школи. Використання інтерактивних технологій для досягнення очікувальних результатів навчальної діяльності на уроках української мови і літературного читання» та «Підвищення інтересу молодших школярів до вивчення української мови та читання через впровадження ігрової діяльності на заняттях ГПД».

... Читати далі »

Переглядів: 466 | Додав: bobrvosv | Дата: 03.28.2019 | Коментарі (0)

20 березня 2019 року на базі Озерянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум керівників закладів освіти з теми «Формування ключових компетентностей учителя та учня як умова зростання якості освіти».

Програма семінару включала організаційний, теоретичний, інформаційно-презентаційний, практичний і підсумковий етапи.

У ході семінару директори відвідали ур ... Читати далі »

Переглядів: 291 | Додав: bobrvosv | Дата: 03.25.2019

19 березня 2019 року на базі Бобровицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів№2 відбувся семінар учителів образотворчого мистецтва з теми «Формування творчої особистості шляхом застосування інтерактивних технологій».

Учасники семінару відвідали урок у шостому класі. Тема уроку «Сюжети художніх творів історичного жанру в живописі, графіці, скульптурі»(учитель Полякова Л.П. ). Педагог провела урок на високому професійному рівні, уміло керувала навчально-пізнавальною діяльністю учнів, використала різноманітні методи й прийоми роботи, застосувала міжпредметні зв’язки, що сприяли поглибленню знань, розвивала творчі здібності вихованців, виховувала в учнів любов до мистецтва. ... Читати далі »

Переглядів: 240 | Додав: bobrvosv | Дата: 03.21.2019

Адміністрація шкіл братиме участь у сертифікації вчителів

Експертне оцінювання професійних компетентностей вчителів-учасників сертифікації, окрім використання інших методів експертного спостереження, має включати інтерв’ювання директора школи та його заступника. Відповідна норма міститься у Методиці експертного оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації, що затверджена Державною службою якості освіти.

Передбачене документом інтерв'ювання директора та заступника директора школи може здійснюватись для збирання інформації про діяльність учителя. Інтерв’ювання мають проводити два експерти служби якості освіти.

... Читати далі »

Переглядів: 257 | Додав: rono | Дата: 03.21.2019

14 березня 2019 року на базі Рудьківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбувся семінар учителів української мови та літератури з теми «Формування національної свідомості в здобувачів освіти на уроках української мови та літератури».

Учасники семінару відвідали у сьомому класі урок-квест «Повторення й узагальнення вивченого з теми «Прислівник» (учитель Сопова Я.А.). Педагог правильно обрала тип уроку, урахувала вікові особливості учнів. У ході уроку чітко простежувалася триєдина мета. Етапи уроку продумані й взаємозв’язані між собою. Яна Анатоліївна ставила проблемні питання, створювала на уроці такі ситуації, які активізували учнів м ... Читати далі »

Переглядів: 276 | Додав: bobrvosv | Дата: 03.18.2019

        13 березня 2019 року на базі Бобровицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 відбувся семінар учителів математики з проблеми «Формування ключових компетентностей на уроках математики».

        Педагоги відвідали відкритий урок з навчального предмета «Еврика» в 5-В класі «Завдання евристичного спрямування. Графи», де реалізується науково-педагогічний проект &laqu ... Читати далі »

Переглядів: 271 | Додав: bobrvosv | Дата: 03.18.2019

15 березня 2019 року на базі Бобровицького ліцею проведено місцевий семінар-практикум для вчителів інформатики з проблеми: «Навчально-методичне та програмне забезпечення викладання курсу «Інформатика» в сучасній школі» та школу молодого вчителя інформатики (керівник Патюта С.В., учитель інформатики Кобижчанського ЗЗСО І-ІІІ ступенів).

  З результатами проведення ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформатики та інформаційних технологій присутніх ознайомила Орел С.В., методист методкабінету відділу освіти.

... Читати далі »

Переглядів: 262 | Додав: bobrvosv | Дата: 03.15.2019

МОН внесло зміни до шкільних програм з історії

Міністерством освіти внесені зміни до шкільних навчальних програм з історії України для 5-9 та 10-11 класів. Відповідний наказ підписаний першим заступником міністра Павлом Хобзеєм.

Програми визначають мету шкільної історичної освіти, компетентнісний потенціал предмета, інтегровані, міжпредметні та предметні змістовні лінії, предметні компетенції, структуру та організацію навчання учнів, послідовність вивчення курсів історії України тощо.

Згідно з наказом Міністерства освіти програми викладені у новій редакції і оприлюднені для практичного використання.

НАВЧАЛЬНІ ПРОГРАМИ З ІСТОРІЇ УКРАЇНИ

... Читати далі »

Переглядів: 246 | Додав: rono | Дата: 03.15.2019

12 березня 2019 року в Бобровицькому закладі позашкільної освіти «Центр дитячої творчості» відбувся місцевий фестиваль дитячих театральних колективів «те-Арт-соціо», покликаний сформувати засобами сценічного мистецтва кращі моральні якості, почуття прекрасного, милосердя та людяності, запобігти поширенню в дитячому середовищі насильства, шкідливих звичок, непорозумінь між дітьми та батьками, залучити молодь до збереження національних традицій.

Участь у фестивалі взяли театральні колективи 7 закладів освіти Бобровицької міської ради:

... Читати далі »

Переглядів: 280 | Додав: bobrvosv | Дата: 03.13.2019

« 1 2 ... 19 20 21 22 23 ... 29 30 »