menu
person

На Чернігівщині з початку року зареєстровано 451 випадок захворювання (підозри) на кір. Загалом захворіли 272 дорослих та 179 дітей, з яких 55% не мали відповідних щеплень. Про це повідомили в Управлінні охорони здоров’я ОДА.

Варто зазначити, що цьогоріч область стовідсотково забезпечена вакциною (річна потреба — 18958 доз). За 9 місяців щеплення від кору отримали понад 70% дітей (планова вакцинація). Крім того, за період додаткової вакцинації (вересень 2017 – жовтень 2018) щеплено більше 25,7 тисячі осіб.

Лікарі нагадують, що кір — це небезпечне інфекційне захворювання, ліків від якого не існує. Ускладнення від хвороби можуть мати смертельні наслідки. Діти, які не ... Читати далі »

Переглядів: 238 | Додав: bobrvosv | Дата: 11.14.2018

        13 листопада 2018 року  у відділі освіти Бобровицької міської ради відбулося засідання  конкурсної комісії з відбору на заміщення вакантної посади директора Петрівського ЗЗСО І-ІІ ступенів. За результатами голосування та письмового іспиту члени комісії визначили переможця конкурсного відбору Данькевич Наталію Миколаївну.

Відділ освіти  щиро вітає нового директора  з перемогою і бажає Наталії Миколаївні подальших успіхів на цьому терені, щоб робота приносила натхнення і гарні результати, щоб її досвід і мудрість завжди були відмінним прикладом для учнів і всього педагогічного колективу.

Переглядів: 231 | Додав: bobrvosv | Дата: 11.14.2018

31 жовтня 2018 року відбулась колегія відділу освіти. Розглядалися питання:

  1. Про реалізацію освітнього проекту Всеукраїнського рівня «На крилах успіху» у Бобровицькому ліцеї.

Доповідач: Ксенія Липко, методист методкабінету.

  1. ... Читати далі »
Переглядів: 269 | Додав: rono | Дата: 11.02.2018

 

09 листопада 2018 року відбудеться 18-й радіодиктант єдності традиційно у День української писемності й мови.

... Читати далі »

Переглядів: 254 | Додав: rono | Дата: 11.01.2018

24 жовтня 2018 року на базі Марковецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбувся місцевий семінар учителів біології з проблеми «Формування біологічних компетентностей здобувачів освіти шляхом упровадження інноваційних технологій».

Педагоги відвідали урок у 8 класі з теми «Розвиток опорно-рухової системи людини з віком. Перша допомога при порушеннях опорно-рухової системи», який провів Педченко В.Л.. Учитель біології велику увагу приділив застосуванню набутих знань здобувачами освіти в повсякденному житті. Ма ... Читати далі »

Переглядів: 277 | Додав: rono | Дата: 10.26.2018

24 жовня 2018 року на базі Марковецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбувся місцевий семінар з виховної роботи для педагогів закладів загальної середньої освіти, відповідальних за організацію й проведення шкільного етапу Гри «Сокіл» («Джура»)» з проблеми: «Система роботи педагогів по формуванню ціннісних орієнтацій старшокласників шляхом залучення їх до участі у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичні грі «Сокіл» («Джура»)» у рамках реалізації заходів обласної цільової Програми з національно-патріотичного виховання на 2017-2020 роки».

Учасники семінару ознайомилися з методичними рекомендаціями щодо проведе ... Читати далі »

Переглядів: 260 | Додав: rono | Дата: 10.25.2018

Відповідно до річного плану роботи відділу освіти та з метою вшанування пам’яті поета, уродженця села Пісок, 18 жовтня 2018 року проведено конкурс читців у номінації «А я у гай ходила».

У конкурсі на краще читання поетичних творів Павла Григоровича Тичини взяли участь 21 вихованець з кожного закладу загальної середньої освіти Бобровицької міської ради та 1 учень з Вороньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів гуманітарного відділу Бобровицької РДА.

Журі визначило переможців конкурсу «Добридень тобі, Україно моя!» у номінації «А я у гай ходила» , а саме:

І місце

Шило Ольгу, ученицю 11 класу Бобровицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2.

1І місце

Новік Дарину, ученицю 8 класу Бобровицького ЗЗСО І-І ... Читати далі »

Переглядів: 244 | Додав: rono | Дата: 10.24.2018

       19 жовтня 2018 року на центральному стадіоні "Колос" відбувся чемпіонат Бобровицької міської ради з легкоатлетичного кросу.  Змагання мали статус відкритих. На чемпіонаті були присутні 11 команд Бобровицької міської ради та команди загальних закладів середньої освіти: Нового Бикова, Нової Басані та Вороньків.
    У загальному заліку у І групі перемогу здобула команда Озерянського ЗЗСО ,  ІІ місце у команди Вороньківського ЗЗСО, ІІІ місце - Бобровицький ЗЗСО №1.
    У загальному заліку у ІІ групі  найкращим став Горбачівський ЗЗСО, ІІ місце у Старобасанської ЗОШ-інтернат, ІІІ місце – Макарівський ЗЗСО.
    Всі переможці нагороджені медалями та грамотами Бобровицької міської ради.

... Читати далі »

Переглядів: 246 | Додав: bobrvosv | Дата: 10.22.2018 | Коментарі (0)

16 жовтня у Чернігівському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону, пройшов тренінг на тему "Шляхи удосконалення надання освітніх послуг в ОТГ".

Учасники навчання – керівники освітніх відділів об'єднаних територіальних громад. Проводила тренінг Ніна Подколзіна, радник з муніципальних послуг Чернігівського ЦРМС.
Під час навчання мова йшла про актуальні питання впровадження концепції «Нова українська школа», також буде проведено практичне заняття «Школа майбутнього». Учасники семінару дізналися про організацію освітнього простору у громаді та поділилися власним досвідом реалізації реформи.

Олена Кресс, начальник відділу освіти, молоді та спорту Семенівської міської ради, поділилася досвідом організації освіти у Семенівській громаді.

... Читати далі »

Переглядів: 235 | Додав: rono | Дата: 10.17.2018

МОН розробило рекомендації з реагування на домашнє насильство

Міністерством освіти затверджені Методичні рекомендації щодо виявлення та реагування на випадки домашнього насильства над дітьми. Відповідний наказ підписаний міністром Лілією Гриневич.

Рекомендації розроблені з метою забезпечення комплексного підходу до протидії домашньому насильству та сприяння реалізації прав осіб, постраждалих від домашнього насильства, шляхом проведення превентивних заходів та ефективного реагування на факти домашнього насильства.

Автори рекомендацій наголошують, що у виявленні фактів домашнього насильства має значення спостережливість педагогічних працівників за ... Читати далі »

Переглядів: 202 | Додав: rono | Дата: 10.16.2018

« 1 2 ... 26 27 28 29 30 »