menu
person

3:50 PM
Документ визначає види насильства та окреслює дії вчителів у разі виявлення його ознак

МОН розробило рекомендації з реагування на домашнє насильство

Міністерством освіти затверджені Методичні рекомендації щодо виявлення та реагування на випадки домашнього насильства над дітьми. Відповідний наказ підписаний міністром Лілією Гриневич.

Рекомендації розроблені з метою забезпечення комплексного підходу до протидії домашньому насильству та сприяння реалізації прав осіб, постраждалих від домашнього насильства, шляхом проведення превентивних заходів та ефективного реагування на факти домашнього насильства.

Автори рекомендацій наголошують, що у виявленні фактів домашнього насильства має значення спостережливість педагогічних працівників закладу освіти, їх уважне ставлення до учнів та здатність вчасно помітити симптоми неблагополуччя в поведінці та настрої дітей.

Також документ визначає ознаки чотирьох видів домашнього насильства, зокрема,  психологічного, фізичного, економічного та сексуального та окреслює дії педагогічних працівників у разі виявлення ознак домашнього насильства щодо дитини.

Окрім цього, рекомендації містять примірний перелік організацій та установ, служб підтримки постраждалих осіб, до яких необхідно звертатись у випадках виявлення домашнього насильства.

Норми розробленого документа мають використовуватись педагогічними працівниками закладів освіти.

ТЕКСТ РЕКОМЕНДАЦІЙ

Переглядів: 204 | Додав: rono | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0