menu
person

2:01 PM
МІСЦЕВИЙ СЕМІНАР УЧИТЕЛІВ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ

14 березня 2019 року на базі Рудьківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбувся семінар учителів української мови та літератури з теми «Формування національної свідомості в здобувачів освіти на уроках української мови та літератури».

Учасники семінару відвідали у сьомому класі урок-квест «Повторення й узагальнення вивченого з теми «Прислівник» (учитель Сопова Я.А.). Педагог правильно обрала тип уроку, урахувала вікові особливості учнів. У ході уроку чітко простежувалася триєдина мета. Етапи уроку продумані й взаємозв’язані між собою. Яна Анатоліївна ставила проблемні питання, створювала на уроці такі ситуації, які активізували учнів мислити.

Ридзель В.М. на уроці української літератури в 9 класі під час вивчення теми: «Вічна тема матері й сина. Романтичний тип утілення жіночої долі в поемі «Катерина» використала сучасні форми й методи навчання, які активізували розумову й пізнавальну діяльність школярів, реалізувала на уроці принцип науковості, використала різні методи: словесні, наочні, практичні. Учителька розвивала у вихованців інтерес до художньої літератури, вчила їх виразно читати, наводила цікаві факти із життя письменника.

Потім Валентина Миколаївна провела з філологами майстер-клас на тему «І він лишив нам дивоспів». Словесники творчо працювали із завданнями, які підготувала педагог.

На закінчення семінару методист методичного кабінету Катерина Красуля з філологами провела бесіду за круглим столом «Формування національної свідомості в здобувачів освіти на уроках української мови та літератури». Досвідом роботи поділилися Іванько Л.М.,учитель Марковецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів, та Олійник Н.М., учитель Олександрівського ЗЗСО І-ІІ ступенів.

Переглядів: 269 | Додав: bobrvosv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0