menu
person

Лист МОН № 1/9-525 від 14.09.20 року

Шановні колеги!

До Міністерства освіти і науки України надходить інформація щодо залучення учасників освітнього процесу до участі в акціях і заходах окремих політичних партій та поширення у закладах освіти партійної та виборчої агітації.

Одним з принципів освіти в Україні є її незалежність від політичних партій, громадських і релігійних організацій.

Відповідно до статті 31 Закону України «Про освіту» політичні партії (об'єднання) не мають права втручатися в освітню діяльність закладів освіти.

У закладах освіти забороняється зберігання, розміщення, розповсюдження реклами, плакатів, подарунків, стендів, листівок, аудіо- чи відеоматеріалів, інших матеріальних чи нематеріальних об' ... Читати далі »

Переглядів: 120 | Додав: bobrvosv | Дата: 09.29.2020

Учням після самоізоляції не потрібно проходити ПЛР-тест

Після завершення самоізоляції учням не треба подавати до закладу загальної середньої освіти будь-які документальні підтвердження щодо стану здоров'я, зокрема, результати ПЛР або ІФА-тестів.

Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки у відповідь на численні звернення  щодо відвідування шкіл учнями, які перебували на самоізоляції через контакт із хворим на СOVID-19.

У Міносвіти зазначають, що відповідно до постанови головного санітарного лікаря № 50 для осіб, які мали контакт із хворим на СOVID-19, строк самоізоляції становить 14 днів. При цьому, в разі підтвердження випадку коронавірусної хвороби в одного з учнів, всі інші учні відповідної групи визн ... Читати далі »

Переглядів: 123 | Додав: bobrvosv | Дата: 09.29.2020

Опубліковано проект умов проведення ДПА у 2021 році

Міністерством освіти і науки розроблено проект наказу, що визначає умови проведення державної підсумкової атестації школярів, які здобувають початкову, базову та повну загальну середню освіту в 2020/21 навчальному році.

Відповідний проект документа винесений для громадського обговорення, що триватиме до 12 жовтня.

Зокрема, проектом наказу визначено перелік предметів, з яких цього навчального року складатимуть шкільні іспити учні 4-х, 9-х та 11-х класів, а також форму проведення державної атестації.

Як і у попередні роки, учні 4-х та 9-х класів складатимуть державну підсумкову атестацію письмово у своїх школах.

ДПА випускників шкіл традиційно відбуватиметься у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

ДПА учнів 4-х класів у& ... Читати далі »

Переглядів: 139 | Додав: bobrvosv | Дата: 09.29.2020