menu
person

10:37 AM
Після самоізоляції учням не треба подавати документальні підтвердження щодо стану здоров'я

Учням після самоізоляції не потрібно проходити ПЛР-тест

Після завершення самоізоляції учням не треба подавати до закладу загальної середньої освіти будь-які документальні підтвердження щодо стану здоров'я, зокрема, результати ПЛР або ІФА-тестів.

Про це йдеться у листі Міністерства освіти і науки у відповідь на численні звернення  щодо відвідування шкіл учнями, які перебували на самоізоляції через контакт із хворим на СOVID-19.

У Міносвіти зазначають, що відповідно до постанови головного санітарного лікаря № 50 для осіб, які мали контакт із хворим на СOVID-19, строк самоізоляції становить 14 днів. При цьому, в разі підтвердження випадку коронавірусної хвороби в одного з учнів, всі інші учні відповідної групи визначаються такими, що потребують самоізоляції.

Також у МОН наголошують, що обмежень щодо відвідування шкіл, розташованих у «зеленій», «жовтій» чи «помаранчевій» зонах України, учнями, у яких відсутні будь-які ознаки або симптоми захворювання, які перебували на самоізоляції винятково у зв'язку із тим, що мали контакт із хворим на СOVID-19, не передбачено.

«Після спливу строку самоізоляції для зазначеної категорії учнів не передбачено обов'язкового проведення лабораторних тестувань, у тому числі методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу (ПЛР, ІФА-тестів)», - повідомляють у МОН.

З огляду на це, обов'язок учнів, їхніх батьків та інших законних представників подавати до закладу загальної середньої освіти будь-які документальні підтвердження (довідки, висновки тощо) щодо стану здоров'я учнів для продовження відвідування ними навчальних занять після завершення самоізоляції не визначено.

 коронавірус

Переглядів: 121 | Додав: bobrvosv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0