menu
person

5:07 PM
Місцевий семінар учителів трудового навчання

     

     16 грудня 2019 року на базі Бобровицького закладу позашкільної освіти «Центр дитячої творчості» відбувся семінар-практикум учителів трудового навчання (технологій) з проблеми: «Методичні, організаційні та практичні аспекти викладання трудового навчання (технологій) в закладі загальної середньої освіти». Мета роботи: створення необхідних умов для розвитку педагогічної творчості вчителів, відповідної позитивної атмосфери, підтримка колег у їхніх творчих педагогічних пошуках.

     Семінар складався з трьох частин: теоретичної, інформаційної та практичної. У теоретичному блоці методист методичного кабінету відділу освіти Бобровицької міської ради Світлана Орел ознайомила присутніх з системою модернізації (оновленням) трудового навчання на компетентнісній основі і звернула увагу на наскрізні змістовні лінії у викладанні трудового навчання. Трудове навчання – це одна з найбільш інтегрованих дисциплін. У сучасних умовах, щоб зацікавити учня, необхідно використовувати нові, інтенсивні методи і форми передачі знань, застосовувати новітні освітні технології, які направлені на розвиток індивідуальних нахилів і творчих здібностей учнів, практичного їх використання, набуття життєво необхідних загально трудових компетенцій, формування пізнавальної самостійної діяльності.

     У частині інформаційного блоку учасники семінару отримали вичерпну інформацію щодо проведення ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання (технологій).

     У практичній частині педагогам було запропоновано майстер-класи виготовлення виробу «Символ Нового року», які провели Наталія Іщенко (учитель трудового навчання Бобровицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1) та Катерина Дороднова (учитель трудового навчання Бобровицького ліцею).

     Учитель трудового навчання Кобижчанського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Антоніна Новак поділилася власним поглядом на підбір завдань та матеріалів, організацію та проведення практичних робіт на уроках трудового навчання (технічні види праці). «Усе, що ви робите, робіть з любов'ю…» – ось девіз Антоніни Миколаївни.

     Під час проведення семінару панувала доброзичлива атмосфера й дружня співпраця всіх вчителів. Результатом роботи семінару стали чудові вироби – Новорічні сувеніри, а задоволені та щирі усмішки учасників краще усяких слів відображали настрій та актуальність даного заходу.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 244 | Додав: bobrvosv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0