menu
person

5:51 PM
День пам’яті героїв Крут

29 січня – День пам’яті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва, яку небезпідставно порівнюють зі всесвітньо відомим боєм під Фермопілами, стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1919 року – днем національної трагедії.

До цієї дати в закладах освіти Бобровицької міської ради організовано й проведено цикл тематичних виховних заходів «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ», серед яких: загальношкільні уроки пам’яті «Навіки молоді – герої Крут», історико-патріотичні читання «Співаєм славу тим подіям», перегляд відеофільму «Лист без конверта», документального фільму «Крути», присвяченого воїнам Крут, година скорботи «Крути: і сум, і біль, і вічна слава».

Під час проведення заходів було окреслено паралелі між подвигом героїв Крут та героями АТО, ООС. Педагоги та діти говорили про необхідність згуртованості народу України та підкреслювали, що саме це дозволить сьогодні перемогти агресора. Учасники заходів читали патріотичні твори, присвячені героям Крут та героям АТО, ООС.

Пам’ять полеглих Героїв вшанували хвилиною мовчання.

Сьогодні, коли вирішується доля України, молодь, як і колись, у далекому 1918-му, перебуває в перших рядах боротьби, і не випадково, що боротьба ця проходить саме на Сході України. У цій боротьбі нас надихають слова великого Кобзаря: «Борітеся — поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!».

                                                                                               Любіть Україну, як вірні сини,

                                                                                               Віддати життя їй готовіє,

                                                                                              Як юні сини, що життя віддали

                                                                                              Під Крутами всі, як Герої…

                                                                                                                               Василь Криволап

Переглядів: 257 | Додав: bobrvosv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0