menu
person

 

Для реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання, що розпочнеться 5 лютого, всім випускникам шкіл необхідно мати паспорт громадянина України (ID-картку). Така норма зазначена у Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Зокрема, особа, яка реєструється для проходження зовнішнього оцінювання, має під час реєстрації разом з іншими документами подати копію паспорта громадянина України.

Виключення щодо обов'язкової наявності паспорта для реєстрації на ЗНО діятиме тільки для деяких категорій учасників ЗНО, зокрема, які не мали можливості отримати паспорт у зв’язку з тим, що проживають на окупованих територіях, іноземців або осіб без громадянства.

Як відомо, реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 5 ... Читати далі »

Переглядів: 218 | Додав: rono | Дата: 01.17.2019

Затверджена програма ЗНО для вчителів початкової школи

Міністерство освіти затвердило програму незалежного тестування фахових знань та умінь учителів початкової школи. Відповідний наказ підписаний міністром освіти Лілією Гриневич.

Програма призначена для оцінювання фахових знань та умінь учителів початкової школи шляхом проведення ЗНО, яке відбуватиметься у межах сертифікації педагогічних працівників.

Документ укладено відповідно до професійного стандарту «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти», з урахуванням Типової освітньої програми та Державного стандарт ... Читати далі »

Переглядів: 232 | Додав: rono | Дата: 01.17.2019

З 8 до 31 січня 2019 року кожен охочий може зареєструватися на пробне ЗНО - така можливість відкрита на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти. Тестування відбудеться 16 та 23 березня.

Участь у пробному ЗНО не є обов'язковою, кожен може долучитися за власним бажанням. Його результати не зараховуються як оцінки за державну підсумкову атестацію та не впливають на конкурсний бал під час вступу.

Пробне ЗНО проводиться для того, щоб учасники ознайомилися з процедурою тестування, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до робочого місця тощо.

Щоб пройти пробне оцінювання, необхідно створити особистий кабінет на сайті відповідного регіонального центру. Ознайомитися з переліком центрів та закріплених за ними областей можна на сайті Українського центру оцінювання якості освіти -  ... Читати далі »

Переглядів: 219 | Додав: rono | Дата: 01.17.2019

Стартувала реєстрація для участі у сертифікації

15 січня розпочалась реєстрація вчителів початкової школи для участі у пілотному проекті з проходження сертифікації. Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Щоб зареєструватись для участі у сертифікації, учителю необхідно створити й заповнити реєстраційну картку-заяву, бланк якої формується із використанням спеціального сервісу, розміщеного на веб-сайті УЦОЯО, підготувати комплект реєстраційних документів і надіслати його до відповідного регіонального центру.

В Українському центрі оцінювання якості освіти просять учителів не створювати реєстраційної картки, якщо вони не планують брати участь у пілотному проекті.

Реєстрація триватиме до 1 лютого.

Участь у сертифікації цього року зможуть взяти одна тисяч ... Читати далі »

Переглядів: 210 | Додав: rono | Дата: 01.17.2019

Презентована методика оцінювання роботи вчителів

Державна служба якості освіти запропонувала для громадського обговорення проект Методики експертного оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації. Документ запропонований до громадського обговорення.

Методика визначає критерії, за якими відповідні експерти оцінюватимуть професійний досвід учителів, які проходитимуть сертифікацію.

Запропонована методика передбачає експертну оцінку вчителів за декількома критеріями, зокрема, здатність учителя планувати і здійснювати освітній процес на основі особистісно-орієнтованого і компетентнісного підходів, здатність створювати безпечне та психологічно комфортне освітнє середовище, здатність налагоджувати партнерські стосунки з родинами учнів для розвитку здібностей і можливостей кожної дитини.

Також при оцінюванні ... Читати далі »

Переглядів: 247 | Додав: rono | Дата: 01.17.2019