menu
person

11:40 AM
Тарас Шевченко – геніальна постать України

          У понеділок, 9 березня, Україна відзначила 206 день народження Тараса Шевченка — поета, художника, мислителя. З нагоди річниці від дня народження митця  відбулися урочисті заходи та церемонії покладання квітів до пам’ятника Т. Г. Шевченкові.

Шевченко відомий і як художник. Спадщина налічує понад 800 мистецьких творів. Проте більше Шевченко відомий як поет українського народу.

Здобувачі освіти та педагоги  долучилися до святкування шевченківських днів. З метою виховання любові до рідної мови, скарбів поетичного слова,  вшанування пам’яті видатного художника, патріота України було проведено ряд заходів: виховні години, круглі столи, усні журнали, години спілкування,  конкурси віршів, літературні читання, літературні кафе, інформування, виставки рефератів. У бібліотеках освітніх закладів оформлено виставку літератури «Невмирущий Кобзар».

Ці заходи допомогають молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української літератури, культури, нашої державності.

Він і сьогодні, як ніколи, органічно злився зі своїм великим нескореним народом і твердо ступає повсюдно у вільній державі.

 

Переглядів: 151 | Додав: bobrvosv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0