menu
person

3:57 PM
Місцевий виїзний семінар учителів географії та інформатики

     29 жовтня 2019 року проведено виїзний семінар учителів географії та інформатики з проблеми: «Формування професійної компетентності педагогів та здобувачів освіти в позаурочний час» на базі Національного парку «Межигір’я» у м. Київ.

 

  «Межигір’я» – колишня приватна резиденція Віктора Януковича в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, яку він займав з 2002 по 2014 роки. З 1935 до 2007 року Межигір’я було державною урядовою резиденцією.

       До 10 квітня 1786 року на території сучасної резиденції діяв Межигірський монастир, заснування якого відносять ще до княжої доби, ліквідований за указом російської імператриці Катерини ІІ. З перенесенням столиці Української Радянської Соціалістичної Республіки з Харкова до Києва в 1934 році виникла потреба в заміській резиденції для високопоставлених чиновників. Місцем для резиденції другого секретаря ЦК КП (б) У Павла Постишева було обрано територію колишнього Межигірського монастиря.

     Межигір’я розташоване на правому, високому березі річки Дніпро, дуже пересіченому ярами. Берег поріс лісом, основні деревні породи – граб, сосна, дуб, вільна, біла акація. В основному ліс порослевий і молодий, проте є місця зі 100-літніми дубами й соснами. На території є зоопарк з різними тваринами (такими як кенгуру, австралійський ему, американський нанду, павичі, фазани, австралійські гусаки, земляний заєць), качина ферма, фазанарій, стайня, кілька озер, з качками й лебедями.

     Зоопарк займає досить велику територію, на якій розташовані вольєри зі страусами, оленями, кабанами, муфлонами, антилопами, фазанами, але особливу цінність являють червонокнижні дрохви і степові журавлі. Ліс у Межигір’ї в багатьох місцях порубаний, у двох – над набережною, де було зрубано дерева, вже почалися осипи. Є два унікальних дуба, один діаметром 6,5 м (вік 500 років) і другий – 5 м (вік близько 400 років), а також старовинний клен діаметром 3,70 м і віком понад 100 років.

140-гектарний комплекс «Межигір’я» огороджений п’ятиметровим парканом з довжиною периметра 54 м. На його території розташовано яхтовий причал, кінний клуб, тир, тенісний корт та інші розважально-туристичні комплекси, а також мисливські угіддя.

      Головною спорудою в резиденції є так званий «клубний будинок», який також називають «об’єкт Хонка» – від назви фінської фірми Honka, яка є світовим лідером будівництва з екологічно чистої деревини. На одному з виїздів з резиденції влаштовано гараж на 70 одиниць техніки.

       На території розбито штучне озеро, яке живиться водою з десяти артезіанських свердловин.

 

 

Переглядів: 215 | Додав: bobrvosv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0