menu
person

3:32 PM
До уваги керівників закладів освіти, педагогічних працівників, здобувачів освіти та батьківської громадськості!

З 12 березня 2020 року в Україні запроваджується тритижневий карантин для усіх закладів освіти. Відповідне рішення Уряд ухвалив 11 березня 2020 року.

Карантин запроваджується в усіх закладах освіти Бобровицької міської ради:

дошкільної,

загальної середньої,

позашкільної.

Карантин триватиме три тижні – з 12 березня до 03 квітня 2020 року. Терміни карантину можуть змінитись в залежності від епідеміологічної ситуації в Україні.

Постанова КМУ від 11 березня 2020 р. № 211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19"

Лист МОНУ від 11 березня 2020 р. №1/9-154 "Щодо запровадження карантину"

НАКАЗ ВІДДІЛУ ОСВІТИ від 12.03.2020 № 41

Про тимчасове призупинення

освітнього процесу у закладах

освіти підвідомчої території

Бобровицької міської ради

 

На виконання наказу Управління освіти і науки облдержадміністрації від 12.03.2020 № 116 «Про тимчасове призупинення освітнього процесу у закладах освіти області», розпорядження міського голови від 12.03.2020 № 43 «Про тичасове призупинення освітнього процесу у закладах освіти підвідомчої території Бобровицької міської ради», з метою запобігання  поширенню коронавірусу COVID-19  н а к а з у ю:

  1. Керівникам закладів освіти:

1.1. Тимчасово, починаючи з 12.03.2020, призупинити освітній процес у закладах освіти в термін до 03.04.2020.

Забезпечити інформування батьків про призупинення занять та необхідність своєчасного звертання до сімейного лікаря у разі виявлення симптомів захворювання інфекцією, спричиненою коронавірусом COVID-19.

1.2. На період тимчасового призупинення освітнього процесу відмінити проведення навчальних, культурних, спортивних та інших масових заходів.

1.3. Заборонити направлення за кордон здобувачів освіти та співробітників закладів освіти до країн з високим ступенем ризику зараження.

1.4. Організувати інформування здобувачів освіти та співробітників закладів освіти щодо заходів запобігання поширенню хвороби, проявів хвороби  та дій у випадку захворювання.

Провести інструктажі зі здобувачами освіти з питань безпеки життєдіяльності під час вимушених канікул (дотримання правил пожежної та електробезпеки, безпеки дорожнього руху, безпечного перебування на водоймищах, використання піротехніки, поводження з підозрілими предметами тощо).

1.5. Розробити заходи щодо забезпечення проведення навчальних занять за допомогою дистанційних технологій (особливу увагу звернути на підготовку учнів 11 класів до ЗНО) та щодо відпрацювання занять відповідно до навчальних планів після нормалізації епідемічної ситуації.

1.6. Розробити заходи щодо часткового переведення працівників на роботу в дистанційному режимі та на виконання інших видів робіт (організаційно-педагогічна, методична, наукова тощо).

1.7. У підпорядкованих закладах забезпечити виконання профілактичних заходів щодо попередження масового розповсюдження гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, і гострих респіраторних інфекцій.

Посилити контроль за проведенням санітарно-гігієнічних заходів щодо особистої гігієни, питного режиму, вологого прибирання приміщень із застосуванням дезінфікуючих засобів, режиму провітрювання тощо.

1.8. Забезпечити проведення комплексу робіт щодо підтримання функціонування інженерних споруд, мереж, комунікацій, а також необхідного температурного режиму у закладах освіти.

1.9. Забезпечити розміщення інформації щодо запровадження карантину, форм навчання тощо на офіційних сайтах закладів освіти.

2. Методичному кабінету відділу освіти (Оніщенко Л.О.) спрямувати роботу шкільних методичних об’єднань вчителів-предметників на створення тематичних завдань за навчальними програмами відповідно до календарно-тематичного планування, з метою використання можливостей дистанційної освіти. 

3. Контроль за виконанням наказу покласти на головного спеціаліста відділу освіти В.Мартишевську.

Начальник                                                          Л.ПАНАСЮК

 

Переглядів: 274 | Додав: bobrvosv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0