menu
person

4:58 PM
ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

    22 січня 2020 року, у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна, відзначили День Соборності України проведенням масштабних виховних заходів здобувачі освіти та педагоги закладів загальної середньої освіти Бобровицької міської ради.

    У цей день відбувся єдиний Урок Соборності, флеш-моби «Ланцюг єднання», історичні читання, відеолекторії, виховні години, бесіди, тематичні читання, виставки періодичної науково-популярної та інформаційно-довідкової літератури в шкільних бібліотеках, присвячені Дню Соборності України.

    Учні переконалися, що Акт Злуки – історичне об’єднання українських земель в одній державі. Він увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття. Це була основоположна подія для українського державотворення.

    24 серпня 1991 року позачергова сесія Верховної Ради УРСР ухвалила Акт проголошення незалежності України. Його підтримали українці на Всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991 року. Ця подія стала відправною точкою для відліку історії сучасної Української державності.

   

 

Переглядів: 194 | Додав: bobrvosv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0