menu
person

12:12 PM
День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

18 травня 2020 року в Україні вшанували пам’ять про жертв геноциду кримськотатарського народу, про злочинні акції, сплановані керівною верхівкою колишнього СРСР та здійснені радянськими каральними органами в 1944 році, які привели до масових людських жертв та завдали непоправної шкоди кримськотатарському народу, розвитку його культури, трагічним чином вплинули на його історичний шлях.

Вшанування пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу є важливим тому, що на тимчасово окупованій Російською Федерацією території Автономної Республіки Крим масового поширення набули прояви релігійної та національної нетерпимості до громадян України, у тому числі організація етнічно й політично вмотивованих переслідувань кримських татар, їхніх інституцій, таких як Меджліс кримськотатарському народу та Курултай кримськотатарському народу.

У закладах освіти Бобровицької міської ради в цей день відбулися онлайн-уроки та просвітницькі виховні онлайн-заходи, перегляди фільмів «Хайтарма», «Чужа молитва». Педагоги акцентували увагу здобувачів освіти на трагічних подіях, що призвели до масових людських жертв та завдали непоправної шкоди кримськотатарському народу.

 

Переглядів: 153 | Додав: bobrvosv | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0